Нови безплатни прегледи започнаха в болницата в "Меден рудник"

Животът

25-03-2013, 15:55

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Безплатни прегледи целогодишно в болницата в "Меден рудник"

Най-често засегнат е опорно-двигателния апарат, твърди д-р Гугалов

Безплатни консултативни прегледи стартират от днес в отделението по "Ортопедия и травматология" на МБАЛ "Черноморска", съобщиха оттам.

Те ще продължат до 29 март /петък/, включително. През това време бургазлии ще могат да се прегледат напълно безплатно при специалистите в здравното заведение, след предварително запазен час на телефона на регистратурата - 056/ 707 606. Отделението ще работи с пациенти всеки ден, преди обед.

Ще се извършват прегледи на пациенти с артрозни заболявания, посттравматични оплаквания и усложнения, при болести на меките тъкани и крайници, в следствие на пренапрежение и артроза, деформации на опорно-двигателния апарат и други. При необходимост, ще се заплаща само рентгенографското изследване.

"Неудобните пози, монотонно повтарящата се работа и вдигането на тежести са сред рисковите фактори, които могат да увредят костите, ставите, мускулите, сухожилията, връзките, нервите и кръвоносните съдове. Водят до умора, болки и увреждания на опорно-двигателния апарат. По данни на Световната здравна организация на работното място най-често страдаме от заболявания именно на опорно-двигателния апарат", коментира д-р Иво Гугалов, завеждащ отделението в МБАЛ „Черноморска".

Водещият ортопед - травматолог и специалист по протезиране и артроскопия е категоричен, че пациенти няма да бъдат връщани, независимо дали свободните часове са запълнени. При необходимост кампанията ще бъде удължена, а след приключването й резултатите ще бъдат обощени.