25 фирми от различни отрасли търсят работници в Бургас

Предстоят и срещи с представители на строителния бранш от Израел

Близо 25 фирми ще вземат участие в ежегодната трудова борса в Бургас. За разлика от други години през тази в нея се включват не само от туристическия бранш. Изданието стартира на 28 март от 10 часа в НХК.

Освен това на 4 април предстои среща между бургаските институции с представители от Израел, които ще разяснят възможностите за временна заетост в строителния сектор там.

Срещата стартира на 4 април от 11 часа в КЦ "Морското казино", обявиха от регионалната служба по заетостта.

Предвид регионалното разположение обаче вече масовите обявени позиции са в този сектор, допълват специалистите. Високата безработица и недоимъка са основателна причина бургазлии да склонят и на работа от сезонен характер.

Възможност за намиране на такава и директна среща с работодателите ще имат на 28-и март (четвъртък).

Само през последния месец новорегистрираните безработни в община Бургас са над 800, информират от бюрото по труда. Голяма част от тях са хора без квалификация или образование, но не липсват и млади образовани хора. Според експертите при тях основен проблем се явява разминаването между техните очаквания и предлаганата работа. 

В тази връзка от бюрото по труда напомнят, че на 23 април от 10 часа всеки, който желае може да посети младежката трудова борса, която се организира от службите по заетост за втора поредна година.