Областните управители с партийни функции – в отпуск!

Политика

02-04-2013, 12:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Райков към висшите чиновници: Внимавайте с кого сядате на маса!

Премиерът Марин Райков очаква от тях успешно провеждане на изборите

Премиерът Марин Райков призова областните управители, които имат партийни функции, или да излязат в отпуск през предизборната кампания, или да преосмислят ангажиментите си към политическите сили.

"Това е в съответствие с желанието ми да отправим ясно послание към българската общественост, че вие ще бъдете безпристрастни", заяви той.

На работна среща в Министерския съвет с родните губернатори Райков поясни, че този диалог е важен, поради редица причини.

"Първата е всички произтичащи от закона ангажименти, които заедно трябва да изпълним. Втората е - специфичната ситуация, свързана със социалния климат, в който се провеждат изборите за Народно събрание", каза в началото на срещата той.

Премиерът апелира, че не държи областните управители да забравят кой ги е назначил, но иска да имат предвид кой е човекът, който очаква от тях да работят с него за успешното провеждане на изборите.

"Ние не само организираме за първи път подобно събиране, но и за първи път организираме Изборен борд към Министерски съвет, който утре ще започне да работи", посочи Райков.

По думите му Изборния борд, съвместно с представители на неправителствените организации, ще набележи конкретни задачи и теми, които ще са под внимание при подготовката и провеждането на изборите за Народно събрание.