Евро дъжд на Кулата! Митничари мятат пачки във WC-то

Причината: внезапна проверка на спецчасти от ГДБОП и НАП

Дъжд от евро се е изсипал на пътното платно и в помещенията на граничния пунк Кулата по време на внезапна проверка на спецчасти от ГДБОП и инспектори от НАП.

Struma.bg пише, че дежурните в смяната на 30 март са изхвърлили валутата-рушвет на платното, в тоалетната чиния и на други места по време на инцидентната проверка, която целяла да установи дали се прибират пари под масата и дали се рекетират шофьорите, преминаващи през ГКПП-то.

"На 30 март към 3.00 ч. след полунощ бях на платното. Пристигна мобилна група и казаха: "Всички по местата, без движение. Извадете всичко от джобовете!

Иззеха мобилните телефони на митничарите. Някои от тях бяха бързи, смели и сръчни и изхвърлиха на мига всичко от джобовете", разказва пред изданието шофьор на ТИР, станал случаен свидетел на внезапната проверка.

На този етап няма потвърждение дали има задържани митничари с рушвети, както и дали прокуратурата има достатъчно данни за повдигането на обвинения.

Митническият пункт на Кулата реално не съществува от 1 януари 2007 година, когато във връзка с влизането ни в Европейския съюз тържествено бе демонтирана бариерата на ГКПП-то.

Въпреки това на Кулата се осъществява митнически контрол с цел да бъде предотвратена контрабандата на акцизни стоки, а и на опасни товари.