50 лева и... подслушваш жената

Животът

13-04-2013, 13:55

Снимка:

интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Хакери предлагат услугите си срещу скромната сума

Срещу скромната сума от 50 лева вече можеш да следиш всички телефонни разговори, SMS-и и чатове на гаджето си. От услугата се възползват предимно ревниви мъже. Не липсват обаче и дами, които търсят уменията на хакери.

Интернет форумите са пълни с обяви. Зад тях стоят компютърни специалисти, останали без работа. Макар че да разбиеш парола, вече е доста лесно и не се нуждаеш от кой знае какво образование, поясняват експерти. Нужна е една-единствена програма, която лесно може да се намери в интернет. Нужно е само да издебнеш половинката, докато е в банята, да инсталираш програмата за следене в телефона или в компютъра й, оттам нататък хакерът се грижи да изтрие всички следи, разказват запознати.

Той може да разбие и паролите за профила във фейсбук, на имейла или на каквото желаеш. В интернет пространството пробиват пароли и на принципа "направи си сам". Във форумите има съвети как се качват такива програми и как функционират. С тях може да се открие паролата с комбинация от вероятности на думи и цифри. Паролите лесно се разгадават, защото те обикновено са рождени дни или имена на деца. Не всеки обаче може да се оправи сам с такива програми. Тогава се търсят и услугите на специалисти.

От хакерските услуги често се възползват и притеснени родители, които искат да следят какво прави отрочето в свободното време. Така децата могат да бъдат предпазени по-лесно от измамници и педофили, пише vsekiden.