Фестивал на здравето цери пловдивчани през уикенда

Животът

20-04-2013, 10:21

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Треньори подаряват часове по зумба, йога, пилатес, лекции за борбата със стреса

Фестивал на здравето ще се проведе в и пред сградата на пловдивския Общински съвет този уикенд. За събитието са резервирани както голямата пленарна зала, така и цели четири малки заседателни зали и дори фоайето на местния парламент. Ще има и поредица от занимания на открито. Те ще се проведат на Пеещите фонтани и зелените площи на Цар-Симеоновата градина.

В Пленарната зала след 10 часа лектори ще показват Даоистки тайни за трансформиране на стреса, точки от китайския масаж, Оздравителната методика на Норбеков, Приказкотерапия и др. В по-малката зала 1 пък пловдивчани ще могат да усвоят техники за емоционална свобода, Силва метод и да узнаят повече за капките на д-р Бах. Какво представляват Юмейхо и Боуен терапията ще стане ясно от лекциите в Малка зала 2. Това е вашето място и ако се интересувате от етерични масла, Хюмън дизайн или Седона метод.

В зала 3 ще има работилница за мънистени гривни, масаж на лицето, изделия от хартия. Гостите ще могат да се запознаят и с различни полезни продукти. Във фоайето пък ще има демонстрация на Чигун. Отсреща - в Градската градина пък ще можете да пробвате Акро Йога, Зумба, Пилатес и екзотичното бойно изкуство Капоейра.

В неделя програмата на форума не по-малко натоварена. В Пленарна зала ще има лекции за модерни методи на педагогика, музикална и хипнотерапия. Гвоздей в програмата ще е разкриването на тайните ритуали на нашите баби: наричането, леенето на куршум, гайдата и мълчаната вода. В Зала 1 ще се проведат техники за упешно кърмене, психо терапия, както и упражения от Йога Нидра. В другите две малки зали гостите ще могат да научат повече за Арома терапията, веган кухнята, борбата с ревматизма и др. Във фоайето пък ще има дервишки танци. Междувременно в зелените площи ще се вихрят народни танци, паневритмия, ще има гимнастика за родители с деца, демонстрация на Дервиш Йога, Зумба и др.

Подробна програма на лекциите можете да намерите ТУК. Заниманията на открито пък са описани ТУК.