Бойко в прокуратурата за "Българският Уотъргейт"

Бившият премиер отказа коментари и влезе в Съдебната палата

Бойко Борисов дойде във Върховната касационна прокуратура и влезе в кабинета на заместник-градския прокурор Борислав Сарафов без да каже нито дума пред медиите.

Журналистите, които чакаха бившия премиер пред кабинета, бяха помолени да напуснат и да изчакат в коридора на Съдебната палата.

Посещението му най-вероятно е заради разговор между него, Николай Кокинов и Мирослав Найденов в Банкя, за който доскорошният градски прокурор потвърди, че е проведен.

В края на април Борисов настоя прокуратурата да го привика по-бързо на разпит, "за да разбера кой ме записва докато пикая".

"Ако е незаконно – искам да знам кой слага на хората в тоалетната микрофони", настоя тогава бившият премиер.

Пред работници в Пловдив лидерът на ГЕРБ оневини и Мирослав Найденов като обяви, че не го подозира за записа в Бояна.

"Не подозирам Миро Найденов. Той е идвал стотици пъти вкъщи", отсече Бойко Борисов, макар експерти да твърдят, че именно той е авторът на скандалните записи, плъзнали из медиите, защото гласът на Найденов се чува най-добре.

Освен това само той е присъствал през цялото време на записа, докато другите двама (Бойко Борисов и Николай Кокинов) влизат и излизат.

Най-вероятно в следващите дни на беседа с прокурор ще бъде привикан и Мирослав Найденов.

След като излязоха скандалните записи, Кокинов подаде оставка като градски прокурор.

Преди дни главният прокурор Сотир Цацаров определи като нарушение обсъждането от страна на Кокинов на резултатите от прокурорска проверка с Бойко Борисов.

Случаят с изтеклите разговори беше наречен от чуждите медии "Българският Уотъргейт".