Абсурд: Инвалиди минават по дъска, баби се облягат по стените да не паднат (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

12-05-2013, 16:25

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Лили Иванова

Всичко от Автора

Пловдивчани видяха зор да стигнат до секциите в гимназия "Д-р Иван Богоров"

Дъска, вместо рампа за инвалиди, и стръмни стъпала без достатъчно перила... Така посрещаха гласоподавателите в ПГИТ "Д-р Иван Богоров" цял ден, видя репортер на Plovdivutre.bg.

Препятствията, непосилни за някои от дошлите да оставят своя вот в гимназията, предизвикаха разнородни реакции. Докато едни си спестиха коментари по въпроса, други смело заявиха своята позиция. Имаше и граждани, които не обвиниха никого за "рампата". Не защото нямат воля да го сторят, а защото според тях никой няма да ги чуе, за да промени ситуацията.

"Може ли да мине количка? Ако може, значи действа. В други училища съм виждала по-добре направени, но тук явно просто нямат такива. Факт!" , сподели пловдивчанин.

"Изобщо не прилича на рампа. Това е една дъска. Срамно е!", отсече недоволна пенсионерка.

На входа, бързащи да се скрият от жаркото слънце, засичаме две пъргави госпожи на около 60 години. За тях стръмните стъпала не бяха проблем, както казаха самите те. "Не са проблем за нас стъпалата. Ние сме консомолци!".

Пред високото стълбище засичаме и 88-годишна женица. Тя още в ранни зори бе дала своя вот, а сега смирено чакаше съседка от блока да излезе от секцията. Питаме я: "Как успяхте да изкачите стъпалата до третия етаж на гимназията?4. Отговорът бе: "Трудно! Или се хващах за някой по-пъргав от мен, или се завличах леко по стената с една ръка, а с другата се подпирах с бастун." Въпреки препядствията, които стоят пред нея, тя продължава да гласува с надежда за по-светло бъдеще за своите деца, внуци и правнуци.

"Дано новите управници са по-добри, стига са ни ограбвали!", пожела си бабата.