И ДАНС погна сигнала на "достойните прокурори"

Политика

15-05-2013, 16:06

Снимка:

Архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Райков проверява случая с изтеклата информация от прокуратурата

Агенцията за национална сигурност прави вътрешна проверка във връзка с публикувани в медиите материали

В ДАНС се извършва вътрешна проверка във връзка с публикувани в медиите материали, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Резултатите от проверката ще бъдат докладвани на министър-председателя Марин Райков.
Снощи на електронната поща на редица медии бяха получени сканирани документи, които засягат случая в костинбродската печатница, като се твърди, че това е инсинуация. Сигналът се опитва да омаловажи скандала с 350 000 невалидни бюлетини. Анонимният имейл е подаден по-малко от 12 часа преди прокуратурата даде пресконференция за операцията в Костинброд.

Според изпратения имейл подготвката за скандала е започнала още преди два месеца, а скандалът с бюлетините е поръчан от кандидата за депутат от ДПС и син на собственичката на различни издания Ирена Кръстева Делян Пеевски.

Bulgariautre.bg припомня, че в събота прокуратурата иззе 350 хиляди бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", която отпечата и официалните бюлетини за изборите на 12 май.

Към мейла има прикачени различни сканирани документи, сред които двата сигнала, които кандидатът за депутат от БСП Мая Манолова е подала на 10 май до главния прокурор. Единият е за печатницата в Костинброд, а другият е за готвени нарушения в "Информационно обслужване".

Днес прокуратурата направи оглед на веществени доказателства, като разпечата в присъствието на журналисти, някои от намерените бюлетини. На пресконференция в Съдебната палата стана ясно, че въпросните бюлетини не са попълвани за никоя партия.

По-рано днес, на заседание на Министерския съвет, премиерът Марин Райков разпореди вътрешна проверка по случая с изтеклата снощи информация.

"До края на днешния ден тази проверка трябва да доведе до конкретен доклад, чиито резултати аз искам на бюрото си", заяви Райков.