Официално: Край на ерата "Моуриньо" в Реал (М)

Спорт

21-05-2013, 08:30

Снимка:

Sportline

Автор:

Sofiautre.bg

Всичко от Автора

Президентът на "Белия балет" Флорентино Перес обяви официално, че португалецът си тръгва от клуба след края на сезона

Край на ерата "Моуриньо" в Реал (М)! Президентът на "Белия балет" Флорентино Перес обяви официално, че Жозе ще напусне треньорския пост в отбора след края на сезона.

 

"След срещата на борда на директорите на клуба, стигнахме до две решения, съобщи Перес на извънредна пресконференция. - Първото е, че договорът на нашия треньор Жозе Моуриньо ще бъде прекратен след края на сезона. До това решение стигнахме, след като разговаряхме с него. Разбрахме се, че ще прекратим взаимоотношенията си. Благодарим на Моуриньо за работата, която свърши и му пожелаваме късмет в бъдеще. Не става дума за уволнение. Договорът на Моуриньо ще бъде прекратен по взаимно съгласие. Жозе Моуриньо помогна много на Реал (М). Той върна отбора в елита. Сега пак сме сред най-добрите в Европа".

 

Флорентино Перес призна, че ръководството на клуба не е готово с името на заместника на Жозе Моуриньо. Президентът на мадридския гранд опроверга слуховете, че клубът вече има подписан предварителен договор с наследника на Жозе Моуриньо.

 

"В момента не е постигнато споразумение с нито един треньор. Тази работа ни предстои в следващите няколко дни, обясни Перес. - Нямаме предварителен договор с никого“, каза още Флорентино Перес.

 

Изборите за президент на "Кралския клуб" пъщ ще бъдат на 16 юни. Флорентино Перес спечели предишните, които се проведоха през 2009 година и за втори път заема отговорния пост в Реал. Преди това той беше начело на "Белия балет" от 2000 до 2006 година. До този момент няма официално обявен друг кандидат, който да се изправи срещу Флорентино Перес.

 

ПОВЕЧЕ СПОРТНИ НОВИНИ ЧЕТЕТЕ ТУК.