Прокуратурата не планирала разпит за Райков

Премиерът няма да бъде разпитван по повод незаконните бюлетините

Разпит на Марин Райков по образуваното досъдебно производство за откритите в печатница в Костинброд бюлетини не е планиран от разследващите органи, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Съобщението е по повод разпространи в медиите твърдения, че по досъдебното производство за откритите в печатница "Мултипринт" бюлетини, прокуратурата ще разпитва министър – председателя на Марин Райков.

За разкриване на обективната истина по делото се провеждат разпити само на служители и длъжностни лица от администрацията на Министерския съвет.

Bulgariautre.bg припомня, че в ден преди вота на 12 май прокуратурата иззе 350 хиляди бюлетини от костинбродската печатница "Мултипринт", която отпечата и официалните бюлетини за изборите.

Показания вече са дали главният секретар на МС Росен Желязков, който сключил договора за бюлетините, шефът на печатницата "Мултипринт" и общинският съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, както и негови служители.

Росен Желязков твърдеше, че допечатка на бюлетини не е възлагана на "Мултипринт". Собственикът на печатницата Йордан Бончев пък заяви, че пакетираните и слепени на кочани бюлетини били "технологичен брак".