Зам.-шеф на ДАНС "изгоря" заради "Достойните прокурори"

От ДАНС не са в състояние да отхвърлят възможността тези документи да са изтекли от тях, заяви Райков

ДАНС не са в състояние да отхвърлят възможността тези документи да са изтекли от тях. Това заяви служебният премиер Марин Райков по повод на документите, разпространени с писмо на "достойните прокурори".
В него прокурорите пожелали анонимност твърдят, че нищо от разпространената информация за намерените в печатница "Мултипринт" бюлетини не е вярно.  
"Нищо от това което излезе в пространството за Костинбродския случай не е вярно, нито времето, нито броя на бюлетините, нито целта! Единственото вярно е, че Мая Манолова подаде сигнала, Делян Пеевски го поръча, а Цацаров стана герой", посочват те.
Към писмото си прокурорите самоназовали се "достойни" прилагат документи. Според главния прокурор Сотир Цацаров, обаче, макар че тези документи са автентични, те са подбрани доста избирателно. Миналата седмица той също заяви, че документите са изтекли от ДАНС.
Днес служебният министър-председател Марин Райков заяви, че случаят е създал  "грапавини в публичната комуникация между определени институции". Това според него  налага "всички тези институции да седнат на една маса, да обсъдят темата и да вземат общо решение."
Имах няколко срещи с председателя на ДАНС Константин Казаков. Той няколко пъти ми докладва устно и писмено становището по този случай. Не приех неговите доклади дотолкова доколкото заключенията в тях не бяха в съответствие със становището на прокуратурата", каза още Райков. "Последната среща, която имах с Казаков доведе до това, че Казаков сподели с мен, че ДАНС не са в състояние да отхвърлят възможността тези документи да са изтекли от тях. Заместникът на Казаков, Димитър Йорданов пое да приеме цялата морална отговорност за този случай. В съответствие с това той подаде оставка и аз ще я приема", добави той.