Енио Мориконе идва в България

Великият филмов композитор ще изнесе концерт в зала Арена Армеец в навечерието на Коледните празници

Композиторът Енио Мориконе, оставил трайна следа в световната филмова музика, идва за своя първи концерт в България в навечерието на Коледните празници на 10 Декември тази година в зала Арена Армеец.

 

Италианският композитор и диригент  ще представи на българската публика някои от световноизвестните си произведения, сред които неизменните музикални шедьоври към класическите спагети уестърни „За шепа долари” (1964), „Добрият, лошият и злият” (1966), както и легендарните „Имало едно време в Америка” (1983), „Недосегаемите” (1987) и незабравимия „Малена” (2001) с обаятелната Моника Белучи.

 

Най-магичното изкуство - киното - навлиза в ХХ век динамично и завладява сърцата и умовете на хората. За миналия век остават занкови две имена – Чарли Чаплин и Енио Мориконе. И ако Чаплин е емблемата на образа в епохата на нямото кино, то революцията със звука на лентата прави именно музиката на този невероятен импресарио, роден в люлката на Стара Европа.

 

Съученик на Серджо Леоне и приятел с Бернардо Бертолучи, Мориконе формира с тях дългогодишни и плодотворни сътрудничества. Композиторът започва да пише музика за филми през 1955 г., като и до ден днешен неговите ноти държат в напрежение зрителите на 570 филма. Роден в годината на връчването на първите награди Оскар, през 2007 г. феноменалният музикант получава престижната статуетка за цялостно творчество във филмовата музика.  На тази 79-та церемония по връчването на наградите на Академията лично Клинт Ийстууд превежда речта на Мориконе към присъстващите, като знак на уважение към съвместната им работа, развивала се четири десетилетия подред.

 

Билети за събитието можете да намерите на: https://www.tixgate.com/bg/event/ennio-morricone-concert/222/

 

Билетите са на цени от 50 до 200 лв. Само сега, за най-големите почитатели се предлагат и билети на промоционални цени. Офертата важи до изчерпване на количествата. Концертът на Енио Мориконе ще се състои на 10 Декември, 2013г., в град София, зала Арена Армеец от 20ч.