Каймаканов: Гергов каза, че ме подкрепя, после се отметна (обновена)

Не съм човек нито на ДПС, нито на БСП, няма да угаждам на никой, каза областният

Новият областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов на два пъти кани протестиращите на среща в кабинета си, но те категорично отказаха, предаде репортер на Plovdivutre.bg. Няма да сляза на стълбите, нормално е да говорим в залата, готов съм да изслушам всеки недоволен, заяви Каймаканов.

Около 50 души се бунтуваха пред сградата на пл. "Никола Мушанов" №1 срещу назначението на губернатор от квотата на ДПС.

Не членувам в партия, никога не съм бил член. Не съм избран от квотата на ДПС, коментира новият областен. БСП помисли, че щом не съм от тях, значи съм от ДПС, те пък обратно. Гергов каза, че ме подкрепя, после се отметна. Бях избран от премиера Орешарски. След като съм поел ангажимент към него е изключително несериозно сега да кажа "Чао", каза пред журналисти Каймаканов. Няма да угаждам на политическите централи, нито ще правя политическа чистка, коментира той. И заяви, че на този етап ще работи с настоящите заместници, с уговорката, че премиерът подписва назначението на вицегубернаторите.

В 8 часа протестът започна с кючеци. Жена завъртя кръшен танц в знак на протест. Не искаме представител на етническа партия да ни управлява, казаха дошлите.

Скандиранията бяха: “Оставка! Долу ДПС! Червени боклуци! Иди си в мир!”

50 човека протестират срещу мен, защото съм бил от квотата на ДПС, това обаче не е така, в такъв случай трябва ли да подам оставка, обърна се Каймаканов към репортерите.

Той каза, че пристигнал в сградата около 7.15 часа. Имало само полицаи и нито един протестиращ.