Протестиращи блокираха кръстовището на "6 септември" и "Васил Априлов"(Обновена 8,40)

Мисия Пловдив

19-06-2013, 09:06

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Бунтът срещу назначението на Каймаканов не стихва

Протестът пред Областна управа в Пловдив започна с черен котарак. Албена Хинкова, докторант в БАН, дойде точно в 8 със своята котка Тумби, за да изрази несъгласието си с назначението на Венцислав Каймаканов от квотата на ДПС.

На клетката тя бе поставила надпис: "Г-н Областен, Вие сте от квотата на квотараците".

Каймаканов сам се колебае от коя квота е станал губернатор на Пловдив, коментира Албена. Преди години в София имаше доста котараци, които пречеха на града. Вероятно и сега тук е така, каза още тя.

Вчера областният се криеше като мишка. Като разбра, че днес има котарак избяга, за да не го изяде, каза на мегафона един от организаторите на протеста Стоил Атанасов.

В самото начало на протеста се събраха близо 20-на души. С жива верига те блокираха входа на управата. Полицаите и журналистите около сградата са почти колкото самите протестиращи, предаде репортер на Plovdivutre.bg. Недоволните обаче обясниха, че малкият им брой днес е заради умората, натрупала се от снощното шествие.

"Валията" от ДПС Каймаканов незабавно да бъде уволнен - това е категоричното им искане. Както и провеждането на нови избори.

Каймаканов не бе в сградата. Те обаче се заканиха да не мръднат от позициите си и развяха черно знаме редом с трибагреника на България.

След близо половин час на пост пред Областна управа, протестиращите, увеличили своя брой двойно, се отправиха и блокираха кръстовището на бул. "6 септември" и бул. "Васил Априлов". То остана затворено за около 5 минути. Живата верига предизвика истински сутришен хаос в движението, но това не ги спря. Те се заканиха, че ако Каймаканов не подаде оставка ще блокират важни улици и булеварди всеки ден. Колоната бе поведена от видната пловдивска писателка и издателка Божана Апостолова с думите: Много сме малко, трябва да сме хиляда! Защо ни наказват с този властолюбив човек? Защо на възрожденски Пловдив ще слагат валия?

Хитруват, че Каймаканов бил мениджър, а всъщност е от квотата на ДПС, заяви още тя.