Орешарски, махай областните от квотата на ДПС, призова ВМРО

Партията призова премиера да изтегли членовете на ДПС, предизвикали протестите в Благоевград и Пловдив

ВМРО призовава министър-председателят Пламен Орешарски да изтегли областните управители от квотата на ДПС, които предизвикаха протести в Благоевград и Пловдив.

Искането на партията идва след изказването на лидера на ДПС Лютви Местан от парламентарната трибуна, че партията му няма номинации и Орешарски може да разполага свободно с назначенията. Което означава само едно - вече няма никакво оправдание тези нежелани хора да останат на постовете си.

 

ВМРО и днес протестира в Благоевград срещу назначението на Муса Палев за областен управител. Представители на партията дори нахлуха в залата на Общинския съвет в града, където Георги Васев настоя местният парламент да вземе становище и прочете емоционална декларация в защита на принципите си.

 

В залата настана смут, след като двама от общинските съветници се противопоставиха на вземането на подобно решение. Това бяха Злата Сотирова от "Лидер” и  Илко Стоянов от партията на Светльо Витков. Именно тогава групата на ВМРО нахлу в помещението с възгласи "Муса вън от областната управа“ и "Долу ДПС“.

 

В крайна сметка Общинският съвет прие декларация, в която назначението се осъжда и определя като недопустимо.

 

От ВМРО в Благоевград продължават отпора срещу областния управител от ДПС.