Теди Москов посреща юлското слънце на Камен бряг

Мисия Каварна

30-06-2013, 10:24

Снимка:

Dobrichutre.bg

Автор:

dobrich.utre.bg

Всичко от Автора

БНТ ще предават на живо изгрева

За да видят емблематичния изгрев, в Камен бряг ще пристигнат кметовете на Стражица и Елена, както и режисьорът Теди Москов, който ще бъде на Камен бряг за първи път, разкри градоначалникът на Каварна Цонко Цонев, цитиран от „Стандарт”.

По традиция усмивката на окъпаното слънце ще посрещнат край местността Огънчето и семейство Стефан и Алиса Софиянски, които имат къща в близкото село Поручик Чунчево.
"Аз и водещият на първия по рода си маратон за Джулая - Тончо Токмакчиев, който ще започне в 00.00 часа в полунощ и ще приключи в 7.30 ч сутринта на 1 юли, призоваваме всички да се включат в благотворителната инициатива и да съберем пари за лечението на младия мъж", каза Цонко Цонев и добави: "Искрено се надяваме на по-висока активност, отколкото на избори, защото това няма да са средства за купуване на депутати, а за здравето на Златин. Касичките ще бъдат наглеждани от близки на Златин, а в знак на благодарност лично на Джулая ще присъства и майката на младия мъж, който пък се надява догодина да е излекуван и да е сред тези, които ще дойдат на Джулая". Цонев заяви, че ще въведе традиция ежегодно на Джулая да се провежда и по една благотворителна кампания, защото "няма нищо по-хубаво от това да съчетаем празника на свободния дух с човечността и добротата", казва той.

За сигурността на присъстващите е наета частна охранителна фирма. А в неделния ден на място бе вдигната и сцената. Седем са групите в тазгодишното маратонско издание на празника на хипитата, като слънчевият изгрев ще бъде посрещнат под звуците на култовото парче "Джулай Морнинг" в изпълнение на Джон Лоутън и Б.Т.Р. "Джон и съпругата му Ирис са вече в Каварна, като той пристигна след европейското турне на групата "Юрая Хийп", на която отново е актуалният вокалист", разкри още Цонев. Тези, които не могат да стигнат до Камен бряг, ще могат по трите канала на БНТ да наблюдават сюблимния момент на изгрева. Последни музикалния маратон ще закрият с изпълненията си момчетата от "Отряд 13", пише "Стандарт".