Венцислав Каймаканов: Няма да подам оставка

Мисия Пловдив

01-07-2013, 14:26

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Областният управител на Пловдив се среща с кмета Иван Тотев в сряда

Областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов няма да подаде оставка, освен ако това не направи премиерът Орешарски.

Каймаканов заяви, че една малка част от пловдивчани искат оставката му, а през това време той се ползва от подкрепата на стотици. В социалната мрежа вече има създадена подписка в негова подкрепа, посочи още областният управител.

Днес той отговори на въпросите, зададени публично от протестиращите пред областната управа. Фамилията му е започнала да се занимава със селскостопанска и животновъдна дейност още през 1996 година, като чрез търг са се сдобили с 16 крави. Сега те наброяват 1200, каза Каймаканов. За директор на държавното предприятие е бил назначен с решение на Булгартабак холдинг, тъй като тогава предприятието е било собственост на холдинга. Директор на холдинга е бил Бойко Кишиков. Каймаканов категорично отхвърли слуха, че е подарявал джип на Лютви Местан. Той уточни също, че до момента не е уволнявал и не е назначавал нови хора в администрацията на областна управа. В момента от работа отсъстват 14 души, като 12 от тях са в отпуск има и в болнични.

Венцислав Каймаканов е започнал срещи с кметовете по населени места. На 3 юли му предстои и среща с пловдивския кмет. Засега кметовете пристигат при него по негова покана, предава Фокус.