Орешарски назначи нови заместник областни управители

Министър-председателят издигна на новите им постове заместници в десет области

Министър-председателят Пламен Орешарски назначи десет заместник областни управители, съобщиха от правителството.

 

Стефан Стефанов ще бъде заместник областен управител във Велико Търново. Завършил е право във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". В момента работи в адвокатска кантора в града.

 

За заместник областен управител на област Враца е определен бившият секретар на община Бяла Слатина Иван Даков. Завършил е АОНСУ. Бил е заместник-кмет и кмет на Община Мизия, народен представител в периода 2005-2009 г.

 

Заместник областен управител на Кърджали става Назми Мюмюн. Има две бакалавърски степени от Учителския институт "Любен Каравелов4 в Кърджали – за начален и за прогимназиален учител. Завършил е също педагогика и психология в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е учител, а през последните 23 години е управител на ЕТ "Вардар-Назми Мюмюн".

 

В Кюстендил за заместник областен управител е назначена Мария Чочова, бивш секретар на Община Дупница, юрисконсулт на Община Бобошево, асистент и хоноруван асистент към ЮЗУ "Неофит Рилски". В момента е експерт към Националния браншови синдикат "Образование и наука" – КНСБ.

 

Цецка Петкова става заместник областен управител на Ловеч. Завършила е ВПИ в Шумен, като почти цялата й трудова биография е в сферата на образованието като учител, заместник-директор и директор на училища в Тетевен. В периода 2003-2007 г. е била кмет на съшата община.

 

Заместник областен управител в Разград ще бъде Иван Борисов. Завършил е ВИИ – София със специалност "Икономика и управление на АПП". Заемал е различни длъжности в общинската администрация и в частния бизнес. От 2000 г. е председател на читалище "Кирил и Методий" в Кубрат.

 

Емил Хумчев, бакалавър по организация и управление на туристическото обслужване от Колежа по туризъм в Благоевград, става заместник областен управител на Смолян. Общински съветник е в ОбС – Златоград.

 

Диана Тонова е заместник областенуправител на София-град. Завършила е право в ЮЗУ "Неофит Рилски". От 1998 г. работи в Столичната общинска агенция за приватизация, където в момента е главен юрисконсулт.

 

В Търговище заместник областен управител ще бъде Румен Такоров. Той е роден през 1955 г. Завършил е ВИАС със специалност "Пътно строителство". Заемал е редица длъжности, свързани със строителството и рехабилитацията на пътната инфраструктура. Депутат от 38-ото, 40-ото и 41-ото НС.

 

Заместник областен управител на Видин е Николина Ванчева. Магистър е от ВФСИ "Д. Ценов" със специализация по социален мениджмънт в УНСС. Работила е в Общинския съвет и в общинския център "Социални грижи" в Брегово, била е кмет на кметство Балей, в момента е заместник-кмет на Община Брегово.