Орешарски назначи нови областни управители

Нови постове за управителите във Варна, Перник, Силистра, Хасково и Софийска област

Правителството назначи областни управители на Варна, Перник, Силистра и Софийска област, съобщиха от правителствената пресслужба.

 

Иван Великов е новият областен управител на Варна. По негова молба от поста беше освободен Коста Базито. Самият Великов (1969 г.)  е завършил висше юридическо образование в СУ „Св Кл. Охридски“. Работил е като следовател в Окръжна следствена служба град Варна. Юрисконсулт в "Полимери" ЕАД гр. Девня. Бил е прокурор в Районна прокуратура гр. Девня и след това в Районна прокуратура град Варна,к акто и съдия в Районен съд и Окръжен съд във Варна. Адвокат във Варненска адвокатска колегия. От 2008 г. оглавява Дирекция "Правно-нормативно обслужване" при Община Варна.

 

Областен управител на Перник става Михаил Михайлов. Роден е през 1966 г., завършва Университет по Архитектура, Строителство и Геодезия гр. София, специалност - Архитектура. Работил е като управител и проектант в ЕТ "Идея М". От 2007 до 2012 г. е Заместник-кмет по строителство в Община Перник.

 

Начело на областната управа в Силистра ще бъде Насуф Насуф (1966 г.). Завършил е Аграрен университет град Пловдив – специалност "Инженер-агроном полевъд". Бил е кмет на община Главиница 8 години, като през това време е заемал различни длъжности в общината.

 

Емил Иванов е определен за областен управител на Софийска област. Той е роден през 1965 г. Завършил е магистратура "Публична администрация" в ЮЗУ "Неофит Рилски", Благоевград, и магистър "Екология и опазване на околната среда" към Великотърновски университет. Два мандата е бил кмет на община Своге, един мандат Областен управител на Софийска област и един мандат народен представител.

 

За временно изпълняващ длъжността областен управител на Хасково до назначаване на титуляр е определен сегашният заместник-областен управител Кадир Исов. Роден е през 1973 г., завършва УНСС гр. София – "Стопанско управление и администрация". Магистър по "Икономика", бивш е управител на фирма "Мелек" в град Хасково. Отново там,  от 2007 до 2013 г., е бил началник на отдел "Регионален технически инспекторат".