Връщат Георги Райков в НСО

Политика

19-07-2013, 12:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Той бе уволнен след нападението срещу Ахмед Доган

Административният съд в София отмени заповедта на ген. Тодор Коджейков за уволнението на Георги Райков.

Георги Райков обжалва заповедта, с която беше уволнен от НСО след инцидента с бившия председател на ДПС Ахмед Доган, когато той бе нападнат от Октай Енимехмедов. На 23 януари т.г. Райков бе отстранен от длъжността "главен инспектор" в Сектор 04 "Масови мероприятия, гости и делегации", Отдел 01 "Охранителен".

По време на заседание през май бяха разпитани двама служители на НСО, очевидци на нападението. Според адвоката на Райков и бивш министър на вътрешните работи, Емануил Йорданов те са потвърдили пред съда думите на Райков, че той е поискал по-сериозна охрана за националната конференция на ДПС.

Съдът е приел, че заповедта за уволение подлежи на отмяна, поради неизлагането на мотиви за решението и недоказване по безспорен начин на вината на Райков.

Припомняме, че няколко дни след нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган, ръководството на НСО уволни двама служители, а шестима други бяха наказани. Още същия ден началникът на авангарда полк. Георги Райков, заяви, че ще обжалва заповедта за уволнението си.