Първи успех на протеста в София! Цацаров емна Миков

Мисия София

25-07-2013, 11:02

Автор:

Алекс Антонов

Всичко от Автора

Главният прокурор направи за смях МВР-шефа: Видях полицейски произвол към протестиращите

Жандармерията си мисли, че уби от бой протеста в София, но той вече записа своя първи голям успех! Притеснени от народния гняв в столицата, инститециите вече се карат! При това сериозно. Днес на председателя на Парламента Михаил Миков скочи не кой и да е, а главния прокурор. Цацаров разнищи и вътрешния министър Цветлин Йовчев. Противно на неговите похвали за добре свършена от униформените работа в нощта на протеста, Цацаров видя полицейски произвол.

„Призовавам председателя на парламента заедно да четем закони и ще постигнем далеч по-големи резултати. Вчера прочетох един призив полицията, прокуратурата и кметът на град София да се справят със законите, аз съм четящ човек, но ако към четящите законите се присъедини и председателят на парламента ще се постигнат далеч по-големи резултати. Късно снощи видях кадри с действия на полицейски служители, които излизаха вън от рамките на нормалното”, притеснен бе Цацаров, нищо, че и похвали ченгетата за свършетното. Прокуратурата ще се самозезира за престъпление по служба и нанасяне на телесни повреди при и по повод изпълнение на служебните задължения, но става дума за единици полицейски служители.

Имаше кадри от протестите, които показаха, че може би трябва да търсим хора, които са упражнили насилие не само от едната страна на барикадата, но и от другата и то съвсем неоправдано насилие. Огромната част от служителите се държаха абсолютно коректно, полицията запази максимално спокойствие и редовите полицаи, които бяха там на място, те нямат отношение към начина на извеждане на депутати и избраната за това тактика, каза Цацаров.

Той посочи, че Прокуратурата има възможност да се самосезира и след като са потърсили данни за случилото се, явно го е направила. „Без съдействие и то такова, каквото трябва да се окаже на прокуратурата, по отношение на това кое подразделение къде е било, кой служител къде е би разположен и кой се крие зад конкретни шлем, ще е трудно. Мисля, че ръководството на МВР ще окаже максимално сътрудничество”, каза още Цацаров.