БСП се готвят за избори, Бузлуджа го показа, заявиха от ДСБ

"Реформаторите" организират открит дебат за бюджета в сряда пред парламента

"Съборът на Бузлуджа на БСП беше едно предизборно събрание, изваждане на стари мухлясали предизборни тези на партията. Това ни убеждава, че БСП също гледат на политическата ситуация като на предизборна, добави Станимиров", заяви членът на Националния съвет на ДСБ Борис Станимиров.
"За нас след тезата за възстановяване на проекта "Белене" следващият ход е оставка на правителството и насрочване на нови избори", допълни той.
Председателят на ДСБ Раден Кънев и Борис Станимиров обявиха, че партията не се отказва от настояването си президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху актуализацията на бюджета за 2013 г.
В сряда, когато е предвидено второто четене на Закона за държавния бюджет, от Реформаторският блок организират открит дебат пред сградата на парламента за актуализацията. Кънев отправи покана към всеки, който е готов да защити прекрояването на държавните финанси, да излезе от пленарна зала и да се включи в дебата.
Той още веднъж повтори тезата си, че актуализираният бюджет залага огромна кражба от джоба на българския данъкоплатец.

Кънев и Станимиров съобщиха още, че преди сезона на отпуските Реформаторският блок ще обяви състава своя съвет. В него ще се включат и представители на гражданското общество, на протестиращите, уточни Радан Кънев. Запитан ще има ли представители на СДС, председателят на ДСБ отвърна, че ще има среща с Божидар Лукарски и това ще стане ясно след дни.