Пак разпитват триото от Банкя: Борисов, Найденов и Кокинов

Най-доброто от печата

14-08-2013, 07:34

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тримата трябва отново да отговорят на въпроса дали са знаели, че са записвани

Бившият премиер Бойко Борисов, ексземеделският министър Мирослав Найденов и уволненият вече градски прокурор на София Николай Кокинов трябва да бъдат разпитани повторно за скандалния разговор в Банкя.

Това се налага, тъй като първоначалните им разпити по образуваната проверка след изтичане на записите от разговора вече са невалидни. Причината - на 24 юни проверката, която трябваше да установи кой е бил "записвачът", е станала досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Така Борисов, Найденов и Кокинов трябва да дадат показания, този път като свидетели по делото. Дали това вече се е случило или предстои, засега Софийската районна прокуратура не съобщава.

От записите, разпратени до няколко редакции в края на април, стана ясно, че Кокинов и Найденов са отишли в дома на Борисов в Банкя. Двамата се оплакват на бившия премиер кой е в по-тежко положение. Найденов - заради обвиненията му за корупция, принуда и служебна злоупотреба, а Кокинов - защото бил "репресиран отвсякъде". Докато тримата нищят сексуалната ориентация на прокурори и журналисти, Кокинов осведомява събеседниците си, че се очаква обвинението срещу Найденов да пробие през жената, с която живее. По-късно се оказа, че предупреждението на прокурора не е престъпление.

Сега тримата трябва отново да отговорят на въпроса дали са знаели, че са записвани. От аудиозаписа личи, че "бръмбарът" е върху Найденов. Ще се изяснява дали той е знаел. И.д. говорителят на районна прокуратурата Радослав Димов обясни вчера, че срокът на разследването изтича на 26 август, но е поискано удължаването му с 4 месеца. Разследващите ще установяват как е направен записът и с какво устройство.