Без актуализация ще караме по "дянковски", заяви Тренчев

От "Подкрепа" имат съображения за това как да се използват парите

Ако актуализацията на бюджета не мине, ще я караме без Дянков – по дянковски.

Това каза д-р Константин Тренчев, председател на КТ "Подкрепа" пред Фокус.Той подчерта, че основната тема на утрешното заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) е актуализацията на бюджета.

"Имаме позиция, която е от миналата година. Тогава казахме, че "дянковият" бюджет е реално неизпълним. Има и някои съображения и предложения, които ще изложим утре", каза Тренчев.

Той заяви, че от "Подкрепа" имат съображения за това как да се използват парите. Според него - трябва другите две точки от заседанието на НСТС да отпаднат и да се гледат по друго време.

"Утре си казваме позицията и толкоз. За мен политиците са в категорията на хората под съмнение, без значение какви са те, цветове и т.н., защото са хора, които едно обещават, друго правят. Това е практика. Аз я наблюдавам от 24 години и съм свикнал", заяви председателят на Конфедерацията на труда.

По думите му - работодателите са имали своите съображения за напускане на Тристранката, заради Закона на Яне Янев в началото на годината.

"Ние също сме напускали диалога, макар и с други съображения – заради неефективен диалог, докато те ги напуснаха по повод "Закона Яне", който ние изпълнихме. Сега той е премахнат и те не виждат пречка да се върнат на масата."

Тренчев каза, че са имали възражения, но са изпълнили закона.

"Ние съвестно изпълнихме закона и толкоз. Даже догодина ще го изпълня пак, без да има такъв закон, за да ми е чиста съвестта и за да няма слухове и глупости", обясни той.