Тежка катастрофа край гара "Яна" взе жертви

Двама са загинали, а петима са настанени в болнични заведения

Тежка верижна катастрофа е станала при гара Яна, в участъка, който е в ремонт.

В катастрофата са участвали три тира и четири леки коли. Един човек е загинал, има и ранени, но броят им не се уточнява.

Движението не е спряно и е организирано постъпателно в двете посоки.

Шест или седем линейки пътуват от София към мястото на тежкия пътен инцидент. Към катастрофата пътуват и няколко полицейски автомобила, както и пожарни.

Днес предстои да бъде ткрит официално пътният участък, свързващ автомагистрала "Хемус" и София при гара "Яна" в 11.30 часа. Трафикът по връзката на магистрала "Хемус" със Софийския околовръстен път трябва да тръгне след 14.00 ч.

Сцената, предвидена за официалното откриване на пътния участък, ще бъде отстранена, за да могат да преминат линейките.

По-късно стана ясно, че двама души са загинали при верижната катастрофа в района на гара Яна. Това съобщиха от МВР. Сигналът е подаден в 11.00 часа.

По първоначални данни тежкият пътен инцидент е станал между три ТИР-а и четири леки коли. При огледа под един от тировете е открит електромобил. От удара на място са починали трима, петима са пострадалите, според първоначалната информация. Участъкът е затворен. Трафикът е отклонен през село Елешница и през стария път Ботевград - София. На мястото има екипи на полицията, пожарната и бърза помощ.