Ах, колко жалко е да си отцепник

Политика

23-08-2013, 15:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мирослав Найденов и Емил Димитров копират Доган в неродения си проект

Вече е ясно, че през септември ще се роди още една партия, сякаш 200 са ни малко. Нейни сиви кардинали ще бъдат отцепниците от ГЕРБ Мирослав Найденов, Емил Димитров и Павел Димитров.

След като напуснаха партията на Борисов те се заеха да издирват още съмишленици сред бившите си съпартийци, като използват добре познати методи на пропагандата. Използват всяка своя медийна изява да чернят доскорошните си съмишленици, и смятат да привличат симпатизанти с изтъркани клишета.

"Партия ще разчита на младите, необременените и експертите". До болка втръснало обещание от почти всяка партия, начело с БСП. Всъщност триото Найденов и два пъти Димитров най-вероятно наистина няма да бъде начело на формацията. Те ще го играят сиви кардинали и ще дърпат конците на поставени лица. Познато управление въведено от Доган, а отскоро и от Иван Костов. Това си има своите предимства тъй като кардиналите ще са по-далеч от неприятелския огън и медиите, а трески за дялане при тях си има. Знаем го и без тефтерчето на Златанов и тоалетните подслушвания. А младите и експертите? Те ще опират пешкира...

Жалките опити да разцепят ГЕРБ доведоха до това единствено те да изглеждат жалко.

Явно отцепниците са живеели в собствен свят, в който са си изглеждали значими. Затова и са се надявали след тях да тръгнат още десетки. Надеждите им да съсипят ГЕРБ ще се изразява единствено в оттеглянето на техните семейства и тук-там някоя любовница от последователите на партията.

И това не е заради липсата на грешки от страна на ГЕРБ, а заради политическата несъстоятелност на кандидат сивите кардинали. През годините те не се доказаха като значими фигури, независимо, че Найденов беше и министър (определен и от свои, и от чужди, като грешка).

И началото през септември ще го докаже с пълна сила. Тежко само на "младите и експертите", които ще се жертват да обират всички негативи заради своите покровители в сянка.