РЗС: Кобурга пак се е договорил с БСП и ДПС

Политика

25-08-2013, 12:31

Снимка:

архив

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Царят: Нека децата ни не стават свидетели на разделение

Според хората на Яне Янев, държавата държи в ръцете си решението за царската реституция и затова Симеон е направил изявление срещу портестиращите. Както е известно, бившият премиер и лидер на НДСВ публикува свое виждане за случващото се около протестите “срещу” и “за” кабинета “Орешарски”.

Договорка между управляващите и Симеон Втори откриха от "Ред, законност и справедливост”. 
Според РЗС, държавата държи в ръцете си решението за царската реституция и затова Симеон Втори е направил изявление срещу портестиращите. 
Както вече ви съобщихме, бившият премиер и лидер на НДСВ публикува в сайта си своето виждане за случващото се около протестите "срещу" и "за" кабинета "Орешарски”.


Във връзка с публикуваното мнение на Симеон Сакскобурготски около политическата ситуация в страната и протестите от последните месеци, в свое становище до медиите РЗС казва следното:

"В ход е скрита договорка между властта и Кобурга да падне мораториума върху т. нар. „царски имоти“. Сакскобургготски е получил уверението на БСП и ДПС, че до края на тази година парламента ще отмени мораториума приет по предложение на Яне Янев и група народни представители в 41-то НС. РЗС ще предприеме всички необходими действия, за да запознае обществото с подробностите около тази скрита схема.
Не случайно Червеният цар стана адвокат на бившите комунисти като неоснователно и язвително критикува протестиращите. Измисля си типично в негов стил витиевати аргументи без съдържание само и само да „докаже“ тезата си, че протестиращите са виновни, а кабинета на БСП, ДПС и Атака е невинен. Позволява си да критикува медиите, че отразяват протестите всеки ден. Като че ли същите медии не отразяваха безспирно нечленоразделните му фрази изричани ни в клин ни в ръкав, когато беше премиер.
Ясно е, че докато е писал редовете срещу протестиращите и медиите е бил обладан само и единствено от мисълта как да трогне управляващите, за да му решат по-бързо реституционните проблеми. За тези, които не следят казуса с т. нар. царска реституция бихме искали да поясним, че Симеон Сакскобургготски е 100% в ръцете на държавата и задкулисно от края на юли се договаря със Станишев и Местан.
Кобурга, който се върна в България, за да се сдобие с имотите и горите, да реализира гранд-корупционни схеми като тези със суаповата сделка с външния дълг и да се изживява като морален ментор е нагло и позорно. Тази подлост ще бъде разобличена подобаващо с необходимите факти и документи."


От РЗС обещават да следят какви ще са стъпките на правителството и парламента по този казус и обещават да предоставят необходимите документи, с които да разобличат евентуално съглашателство между Симеон и управляващите.