Спипаха трима телефонни измамници в Павликени

Крими

27-08-2013, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Опитали да преметнат 82-годишен мъж с 2300 лева за "колет"

Криминалисти от полицията в Павликени задържаха трима мъже, напарвили опит да измамят 82-годишен мъж от Велико Търново по схемата "колетна пратка от близък", съобщава МВР.

В неделя по обяд непознат се обадил на възрастния мъж, който го припознал като свой приятел, пребиваващ в момента в чужбина. Мнимият авер попитал дали е получавал колет, но възрастният човек казал, че не е. Тогава "приятелят му" дал телефонния номер на куриера, за да се разберат за доставянето й.

82-годишният мъж позвънил на "куриера", който пък обяснил, че е платил на митницата 2 300 лв. за пратката. Двамата се уговорили да разменят парите и колета в Павликени.

Потърпевшият обаче се усъмнил в цялата история и подал сигнал в полицията. Униформените незабавно заградили мястото, където трябвало да стане размяната. Полицаите задържали 37-годишен и 43-годишен от Горна Оряховица, както и 39-годишен от село Стамболово - и тримата криминално проявени за кражби и измама.

След доклад на събраните по случая материали пред Раойонна прокуратура – Павликени тримата са привлечени като обвиняеми. С постановление на прокуратурата са задържани за срок от 72 часа.