Съединение с богата програма за празника

Животът

03-09-2013, 16:29

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Тържествата в града започват още от 5-ти септември

В Съединение са подготвили богата програма за празника на града – 5 септември. От 9:30 часа ще се състои тъжествена сесия на Общинския съвет. Час по-късно ще има киноложка изложба и ловни стрелби, както и забавна програма "Детско утро”. За 15 часа са насрочени Народни борби.

В 19:30 часа ще се състои панихида, посветена на голямоконарци, които са участници в Съединението. В 20:20 часа ще бъде изнесено знамето на голямоконарската чета от музейната сбирка и литийно шествие на площад "Съединение”. Кулминацията на празника ще бъде в 20:30 часа, когато ще се въпроизведат моменти от Съединението на Княжество България и Източна Румелия преди 128 г.

Изпратени са покани до целия Министерски съвет и президента на Републиката. На място е потвърдил участие председателят на Народното събрание Михаил Миков. Получени са поздравителни адреси от президента Росен Плевнелиев и министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Подготвена е пищна заря, която ще продължи близо 6 минути. Ще има 4 огневи ядра, подсилени с къртечници. След това празникът ще продължи с народни хора.

Именно в село Голямо Конаре, обявено през 1968 година за град Съединение, се е случило голямото събитие преди 128 г. Ние се гордеем от дръзкия подвиг на нашите предци и благодарение на тяхната вяра в идеята и саможертвата, България е това, което е днес, коментира кметът Георги Руменов.

От 9:30 часа на 6 септември ще бъде даден старта на 38-я Международен мемориален маратон, където маратонците ще изминат 22 километра от Съединение до Пловдив. В същия час започва и Общински футболен турнир, а от 19:30 часа оркестър "Тракийско настроение" ще се грижи за настроението на хората на площада.

ОСИГУРЕН Е АВТОБУСЕН ТРАНСПОРТ ОТ СЕЛАТА КЪМ ГР. СЪЕДИНЕНИЕ И ОБРАТНО:
Час на тръгване от селата – 18.00ч.
Час на тръгване от гр. Съединение 23.30ч.