Ремонтите по "Хемус" и "Тракия" продължават

Региони

15-09-2013, 09:12

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Улесняват движението при Елешница

И този уикенд продължават ремонтите по автомагистралите "Хемус" и "Тракия".

Продължават ремонтите на мостовете на магистралите "Тракия" и "Хемус", съобщи за Дарик шефът на дирекция "Поддържане и ремонт" в Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Златев.

Той заяви, че е направено всичко възможно проблемът, създаден при виадукта "Елешница" миналата неделя, да бъде решен със съвместната помощ на Пътна полиция.

Организиран са две ленти в посока Варна, а в неделя в 10:30 ч. ще бъде осигурено движението на две ленти в посока към София. Така завръщащите се автомобили ще имат възможност да преминат по-безпроблемно.

Той апелира към всички шофьори да спазват скоростта, да не се движат с прекалено ниска скорост, за да не образуват зад себе си колони. "Достатъчно са осигурени като габарит лентите за движение, така че да се движат със съобразени с техните възможности скорости", обясни Златев.

По думите му на 61-ви километър на магистрала "Тракия" остава организацията, която беше създадена, така че да се намали проблематиката там и да се ускори придвижването на автомобилите и допълни, че за км 67 е подготвена временната организация на движение.

"Имайки предвид неделния ден, в който се завръщат последните групи, надяваме се, от масово пътуващи към столицата автомобили. Същата организация ще бъде въведена и през следващата седмица", поясни Георги Златев.

"Довършват се и някои работи в подготовката, така че очакваме в неделя да няма проблеми и на "Тракия" при км 61 и км 67. Започнахме подготовката на пътищата за зимния сезон. Имаме участъци, където се полага нова маркировка, някъде, където има излезли дупки се запълват, но това вече са текущи ремонти, които не са свързани със значително вмешателство в обикновената организация на движение", допълни той.