Светлинно шоу утре вечер в Стария град

Мисия Пловдив

20-09-2013, 16:12

Снимка:

Plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

"Пловдив 2019" се включва в предстоящата Нощ на музеите и галериите със свое събитие в Синята къща в Старинния Пловдив - светлинната инсталация на Живко фон Стоев и Солвейг Крюгер "Рупите". Вратите на офиса на фондацията, която е на финала на подготовката на Пловдив за Европейска столица на културата, ще бъдат отворени в събота, 21 септември, от 19 ч. за всички, които искат да видят светлинното шоу.

Живко фон Стоев e български художник, който живее в Германия и твори в сферата на съвременното изящно изкуство, съчетавайки го с алтернативни и новаторски техники. Завършил е Национална художествена гимназия "Цанко Лавренов" в Пловдив и Художествената академия в Мюнстер. Участва в интернационални изложби и международни културни проекти в Европа, Северна Америка и Азия. Негови творби са в колекции на музеи, художествени дружества и частни сбирки.

Солвейг Крюгер е немски автор с изяви в сферата на съвременното приложно и изящно изкуство. Работи по тема Структурите и човека, като използва различни материали и средства. Участва в международни проекти и изложби. Правила е пърформанс в Gasometer Oberhausen - значим културен център в областта Рур, която бе културната столица, излъчена от Германия през 2010-а.

Заповядайте в събота в Синята къща в Стария град.