Бургас отбелязва 105 години от Независимостта с масово пеене на химна

Мисия Бургас

22-09-2013, 06:11

Снимка:

bg.wikipedia.org

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Вижте програмата!

Изпълнение на живо на всички химни на държавите - членки на Европейския съюз и най-масово пеене на химна на България на 22 септември ще ознаменува в Бургас 105-ата годишнина от обявяването на Независимостта на страната.

Началото на събитието е в 11 часа на площад "Тройката", където хор "Родна песен" към Община Бургас заедно с над 1 000 желаещи да се включат в инициативата - училища, детски градини, пенсионерски клубове, читалища и много граждани-ентусиасти, ще вземат станат част от този уникален за България проект.

Той е заключителното събитие и кулминация на програмата на Бургас 2019 Summer Tour, с който морския град показва, че заслужава да бъде Европейска столица на културата през 2019 г.

Честванията на националния празник ще започнат на 22 септември от 10.00 часа на площад "Атанас Сиреков" с отслужване на молебен за благоденствието на Независима България и ритуал по издигане на националния флаг и флаговете на ЕС и Община Бургас.

От 10.30 часа пред Военния клуб на ул. "Христо Ботев" № 48 е ритуалът по поднасяне на венци и цветя на Паметника на 24 - ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

ПРОГРАМА

22 септември, 10.00 ч.

Площад "Атанас Сиреков"

Ритуал по издигане на националния флаг на Р България, флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас.

 Празничен молебен за благоденствието на Независима България.

22 септември, 10.30 ч.

Военен клуб - Бургас, ул"Христо Ботев" 48

Ритуал по поднасяне на венци и цветя

на Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

22 септември, 11.00 ч.

Площад "Тройката"

Представяне на химните на държавите членки на Европейския съюз в изпълнение на хор "Родна песен" и всенародно пеене на химна на Р България.