Хиляди подкрепиха кампанията "От любов към живота" на звезден концерт в Бургас

Животът

23-09-2013, 13:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тони Димитрова ще пее в подкрепа на онкоболните

Поли Генова, 5-те сезона, Криста, Мастило и Мери от "Мери бойс бенд" пяха заедно срещу рака на гърдата

Поли Генова, Криста, Мастило, Мери от Мери Бойс Бенд и 5-те сезона поставиха тазгодишното начало на кампанията на AVON срещу рака на гърдата. Обединени от общата кауза под мотото „С нов глас от любов към живота”, обичаните артисти на България изпълниха пред бургазлии свои любими песни на първия от серия концерти, целящи да поставят акцент върху важността от превенцията, както и да наберат средства за борба с рака на гърдата. Кампанията ще продължи с концерти в София (28 септември) и в Пловдив (5 октомври).

Козметичната компания, организатор на най-мащабната благотворителна инициатива в подкрепа на борбата с рака на гърдата у нас – кампанията „От любов към живота”, подариха на Бургас не само едно незабравимо изживяване. В рамките на концерта AVON обяви и дарението на ехограф за образна диагностика на „Комплексен онкологичен център – Бургас“. Дарението се осъществява в партньорство с неправителствената организация „Български фонд за жените”. Благодарение на предоставената медицинска апаратура превенцията на най-коварната женска болест ще бъде по-достъпна за жените от Бургас и региона.

"Признателни сме за извършеното дарение на ефографски апарат в рамките на благотворителната кампания „От любов към живота”. Апаратурата е от важно значение за профилактиката и ранната диагностика в „Комплексен онкологичен център-Бургас”, каза  д-р Радостин Дичев, управител на „КОЦ-Бургас”. „Този жест на благотворителност е израз на изключителна загриженост за здравето на пациентитеНека заедно да водим борбата с рака”, допълни той.

Според статистиката през 2012 г. общият брой регистрирани болни с рак на млечната жлеза, които се водят на диспансерно наблюдение в бургаски регион, е 2789, а през 2011 г. – 2710. Основна цел на 11-годишната кампания на AVON „От любов към живота” е да информира за важността от навременна профилактика, защото открит навреме, ракът на гърдата е напълно лечим. От началото на годината досега козметичната компания е осъществила 6 дарения на ехографска апаратура в страната съвместно с „Български фонд за жените”, като предстои седмото – в гр. Варна. В рамките на 2013 г. компанията ще обяви и безплатни профилактични прегледи за жени в неравностойно положение на възраст между 30 и 50 години.