Стара Загора-най-спортният град

Стара Загора Лайф

26-09-2013, 09:39

Снимка:

Организаторите

Автор:

starazagora.utre.bg

Всичко от Автора

В събота ще бъдат избрани Велозагорка, Велозагорче и Велозагорец в масово благотворително колоездене

На 28.09.2013г. (събота) ще се проведе общоградски спортен благотворителен празник с две инициативи: масово бягане и масово колоездене.Организатори на проявата са „Българско общество за образование и култура“, „Обществен дарителски фонд – Стара Загора“, Спортен Клуб „Ракета“, ТВ „Стара Загора“, Спортен клуб по лека атлетика „Берое“.
Регистрацията започва в 16.00 часа в Мол Галерия. Минималната такса участие е 3лв. Срещу нея всеки регистриран участник получава подарък (четка за компютър, магнит, силиконова гривна или ключодържател) и състезателен номер. Осигурена е минерална вода.
Стартът на бягането е в 18:00 часа от МОЛ „Галерия”. Маршрутът преминава покрай стария чинар и финалът ще е до сцената в парк „Зеления клин”.
Стартът на колоезденето е в 18.20 от паркинга на „Загорка“ АД, по бул.“Иван Вазов“ до сцената в парк „Зеления клин”. В 18:40 започва празникът с представянето и участието на:
-Flashmob, с участието на над 50 ученици XI и XII клас от ГПЧЕ „Ромен Ролан“;
-break dance group Тhe Scary shadows от Стара Загора;
-Адриана Николова-Печенката
-DJ Teddy Georgo.
-На видеостена след награждаването ще се промоцира документалния филм „Not Bad“ (разказ за преживяванията на най-известните в света байкъри), чиято премиера бе през юли на фестивала на късометражното кино в София.
Ще бъдат избрани Велозагорка, Велозагорче и Велозагорец, ще има томбола. Ще има награди за участниците в масовото бягане в различни категории. Кметът на Стара Загора Живко Тодоров и Печенката ще бъдат сред велосипедистите или бегачите.
Набраните средства ще бъдат вложени в две каузи, които касаят голям брой граждани на Стара Загора.
-Консервация на най-стария в Старозагорска област чинар, създаване на място за семеен отдих, поставяне на указателни табели.
-Изграждане на велостоянки за минимум 100 велосипеда.