Колко часа на месец губим за разкрасяване?

Животът

07-10-2013, 12:57

Снимка:

Интернет

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проучване изчисли времето, което е нужно на нежния пол за добра визия

Подготовката за излизане може да отнеме на жените доста време. Ново проучване изчисли точно часовете, които са необходими на нежния пол за разкрасяване.

Една четвърт от жените се приготвят за работа или вечерно излизане между 20 и 45 минути, което се равнява на 21 часа на месец. А това занимание никак не е евтино. Средният разход на дамите за козметика достига 140 евро месечно за коса, кожа, нокти, включително посещение на фризьор, маникюрист и процедури за лице.

Една пета от жените признават, че са отменяли среща, заради лошия начин, по който изглеждат. Но освен за външната естетика, момичетата се грижат и за вътрешната си красота. 70% от жените пият витамини и други добавки за по-красива коса, лице и нокти.

Участничките в анкетата казват, че заради съвременния начин на живот те са принудени да изглеждат винаги "готови като за пред камера".

Най-вдъхновяваща в това отношение е херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, следвана от Хелън Мирън и Гуинет Полтроу, които са известни с естествено красивия си външен вид.