Националите ни по футбол посрещнати в Ереван с „Българи-цигани”

Спорт

10-10-2013, 14:35

Автор:

Георги Ангелов

Всичко от Автора

Въоръжени с димки и бомбички феновете на Армения посрещнаха националния ни отбор на летището в Ереван с викове "Българи-цигани"

Скандал избухна на летището в Ереван. В залата за получаване на багаж, полицията предупреди българската делегация и охраната на нашата група - всички да се съберат заедно и в пакет да се излезе извън терминала и залата за посрещане.

Когато се отвориха вратите, последва взрив от негативни емоции от страна на повече от 100 екзалтирани до крайност запалянковци от Армения.

С крайно обидни думи, жестове, бомбички и димки, те посрещнаха българския национален отбор по футбол. „Българи-цигани” беше обръщението към националите. На летището имаше около 50 полицаи, които така и не успяха да въдворят ред.

Под непрекъснат дъжд от монети, бонбони и бомбички, футболистите се скриха в автобуса. Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов беше удивен и безкрайно ядосан от всичко това, което се случи на летището, и заяви, че ще подаде веднага оплакване за тези действия до ФИФА и УЕФА.

Напрежението преди двубоя с Армения утре от 18.00 часа ескалира, а случилото се на летището е абсолютно тенденциозна организация от страна на местните фенове.

Очаквайте подробности в Sportline.bg