Есенни решения: Овърсайз палта и женствена мъжественост

Бургас Лайф

23-10-2013, 09:01

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Господарки с камшик или светици в дълги, широки дрехи, повеляват тенденциите

Мрачните месеци на наближаващата късна есен и зима ще се слеят с циганското лято по отношение на модните решения 2013 – 2014 година. Цветовете от кухнята и светлините от новогодишната елха ще могат успешно да се съчетават в ежедневието още от този месец, според модните диктатори.

Дамите трябва да позакрият форми за да се съобразят с тенденцията на свободно падащите блузи и дори палта. Едрата плетка от чиизите също се връща брутално в гардероба, заедно с естествената коприна и нежният мохер.

Кожен камшик може и да не се наложи да се търси по магазините, но според акцените на по-популярните световни модни къщи жената облечена в кожа, с шипове и вериги, готова да забие тока на железен ботуш ще бъде много модерна през настоящия и следващ сезон.

По-женствените дами, които не са готови да влязат в ролите на господарки пък ще се наложи да се съобразят, както с тенденциите, така и с новата стока, която вече се предлага в магазините в Бургас  - поли до средата на прасеца, но разкроени от коленете като в доброто старо време. Тъмно синьо, цвят горчица, отлежало каберне и късна слива са доминиращите цветове, които могат леко да убият настроението, но пък създават усещане за благоприличие, а широчината на връхните дрехи напълно ще затвърдят тази тенденция.

Другите модни превъплащения сред тези на господарки и консервативни дами са другите налагани от топ дизайнерите решения – модата на мъжките момичета, жените-  мъже или женствена мъжественост. Действиетлно това леко внезапно превключване от впитите дрехи вече е на лице в почти всички магазини в града.

Включва  овърсайз палта, сака с двуредно закопчаване, широки панталони и десени на райета и пепит – все категорични препратки към мъжкия гардероб, ама от преди много години, защото до миналатото есен дори мъжете отхвърляха тези твърде груби идеи. Е, този сезон те не само ще бъдат наложени, ами и ще станат, макар постепенно неизменна част от женския гардероб.