Разследващи подменили показанията на свидетел по делото "Гранити"?

"Даваха ми листи, късах ги! Четях и късах, над 10 листа ми дадоха, искаха да ги подпиша", заяви в съда приятелката на килъра Манол Хаджиев

Приятелката на убиеца Манол Хаджиев - Неджие Хюсеин, днес се отрече от показанията си, дадени пред разследващите за смъртта на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов, шеф на фирма "Гранити".

Пред съдебния състав тя не само даде коренно различни обяснения, но и обяви как полицаи са я убеждавали да идва да свидетелства по време на процеса.

По думите на Хюсеин разследващите идвали на няколко пъти в дома й, където е разпитвана и още няколко пъти давала показания в полицията. Разпитите продължавали с часове, от сутрин до вечер. В едната стая я разпитвали, а в друга подготвяли протоколите с обясненията й.

"Даваха ми листи, късах ги! Четях и късах, над 10 листа ми дадоха, искаха да ги подпиша", заяви пред съдебния състав изгората на килъра Манол Хаджиев.

Свидетелските показания на жената бяха един от козовете на прокуратурата. Според първоначалните й обяснения Манол, който обичал чашката, в момент на откровение й споделил,  че отнел живота на голям бизнесмен от Бургас, за което получил пари. С тях той купил кола на любимата, дори я записал на нейно име. 

Днес обаче пред магистратите Неджие заяви, че значителна част от парите за колата пратила сестрата на Манол, която живеела в Испания от дълго време.

Това не е първият случай, в който свидетел по мегаделото сменя показанията си.

Преди това така направи Недялко Димитров - Момата, който внесе истински смут, когато обяви, че не Стоян Петров е поръчал разстрела на килъра Хаджиев, след като се разприказвал за убийството на Стоянов.

Делото продължава с разпити на свидетели. Предстои съдът да гледа мярката на обвиняемия Стоян Колев.