Вижте булката Диана Найденова (СНИМКИ)

12 години тя чака голямата си любов

Диана Найденова вдигна сватба и се омъжи за 40-годишния Мирослав Войников.

Направи го в тесен семеен кръг и традиционно - с бяла булчинска рокля, със сватбена торта и с малки шаферки, облечени като нея в бяло, сред които и дъщеря Боряна, пише Lifestyle.bg.

На 11 октомври точно в 11,11 ч двамата си казват "Да" пред Йорданка Фандъкова,  която ги бракосъчетава в Столичната община. След гражданското отиват в църквата "Света Богородица" на ул. "Черковна", където попът ги венчава.

Час по-късно - в 13 ч, вече посрещат гостите си в ресторанта "Къщата с часовника". Пристига и Бойко Борисов, който поднася букет и пие с младоженците чаша вино. "Чак в ресторанта напрежението ме отпусна и освен сьомга изядох и една порция телешко", разказва Найденова.

Любопитен факт е, че Диана се омъжи за своя стара любов, с която от 12 години не се е виждала. По онова време тя живее в Хасково, запознава се с Мирослав, когато е едва на 21 години. Той е с година по-голям, a тя е стажант-репортер в местното общинско радио. После се явява на конкурс за регионалната станция на "Дарик" в Хасково, приемат я, стига и до шеф на екипа. И някъде по това време софийската редакция на радиото е разтърсена от напускането на 17 репортери и шефа им Владимир Танев. Спешно се обаждат и я канят да започне работа в София.

Минали са 6 години от началото на връзката с Мирослав, която е все така хубава, но тя иска кариера, от малка е запалена по журналистиката и политиката. "Ще се обичаме от разстояние, трябва да следвам мечтата си", казала му тогава Найденова. Мирослав не пожелал да се премести с нея, вече имал свой бизнес. И така 12 години.

През тях журналистката среща друг мъж, женят се, но когато е бременна в 6-ия месец, се развеждат. Тя сама се грижи за дъщеря си. Въпреки че не поддържа връзка с него, страда много, когато разбира, че се е самоубил.

Тази пролет водещата се разболява сериозно, става лошо точно преди ефира на предаването й по в ТВ 7. Влиза в болница, правят изследвания и предписват дълга почивка и много сън. След като я изписват, си отива в Хасково и на улицата пред магазина за риба съвсем случайно среща Мирослав. Той не е имал семейство. "Аз съм голямата му любов", казва Найденова.

Цялото лято е за тях двамата и за малката Боряна. Детето бързо свиква с Мирослав, който е грижовен и мил с нея. Сега вече иска само той да я взема от училище, защото дава да се вози на предната седалка.

Този път Мирослав не настоява жена му да отиде при него в Хасково. Напротив, той ще остане в София. Занимава се с транспортен бизнес и голяма част от работата може да я върши от разстояние.