Мая Манолова се скара на Виктор Николаев в ефир

Виктор бе порицан заради неудобни въпроси

В сутрешния блок на Нова телевизия червената депутатка Мая Манолова се скара на Виктор Николаев заради неудобните въпроси, които й бяха зададени.

Имаше хора, които не знаеха за какво са докарани, заяви водещият, а Ани Цолова поиска Манолова да коментира контрите от шествието на ДПС и БСП, наричали Орешарски „Стефан“.

Манолова бе категорична в отговора – не знаела дали това, което казва водещият е негова мисъл или му го диктуват в слушалката в ухото. Тя дори не се поколеба да изтъкне, че работата в една телевизия е въпрос на екип, сравнявяайки я с работата в една партия – също работа в екип и допълни, че специално се е подготвила за участието си в «Здравей, България».

Според Манолова огромната част от хората, които са на улицата, са там по собствена воля. «На последните протести видяхте как се смениха лицата от протеста, който беше през деня. Вие не го ли видяхте? Вие гледате ли телевизия? В 10 вечерта лицата бяха различни. Какви опорни точки са ми нужни да кажа това, което видях в медиите?!», възмути се червената депутатка.

Тя допълни, че на митинга на БСП и ДПС е имало между 50 и 70 000 души, тъй като познавала една голяма част от въпросните хора. Манолова дори се обиди, защото според нея няма как 50 000 души да бъдат докарани насила. Депутатката все пак заключи, че не е важно колко души са се събрали, а какви послания са били отправени по време на шествието в София.

Запитана колко е струвал „спонтанния протест“, Манолова отговори: „Когато станат ясни разчетите, ще ви дадем точна информация. Аз не се занимавам със счетоводството на партията. Тя каза, че трябва да бъде изработен нов Изборен кодекс, който да гарантира провеждането на честни и прозрачни избори, а относно протестите имало място и енергия за всички.

Виктор Николаев попита и дали Манолова се плаши от това, че неодобрението към кабинета расте и достига 65%  според „Галъп“. „Ако трябва честно да кажа какво ме плаши, това е омразата, противопоставянето. Ние също носим своята отговорност и огромният проблем е, че и партиите в парламента, и тези извън нея трябва да се замислят върху това“, отговори соцдепутатката. Тя допълни, че се страхува от предстоящи избори, защото ще бъдат направени от едно служебно правителство – назначено от президента Плевнелиев под диктовката на Бойко Борисов.