Гениалният Енио Мориконе с концерт на 10 декември

Бургас Лайф

22-11-2013, 15:54

Автор:

BulgariaUtre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Енио Мориконе идва в България

Легендарен е приносът на Маестро Енио Мориконе за съвременното културно наследство

Как би звучало киното без най-значимия композитор на филмова музика е трудно да предположим, фактът, че няма почитател на седмото изкуство, който да е останал безразличен към мелодиите на големия музикант е повече от доказателство за майсторството на италианския автор.
Композиторът, емблема за въздействаща и впечатляваща филмова музика е носител на десетки международни награди през дългогодишната си практика. Роден в годината, останала в историята с първото връчване на наградите на Филмовата академия - Оскар, сам става носител на престижното отличие през 2007 г. за цялостно творчество за над 500 продукции.
Филмовите шедьоври "За шепа долари", "Добрият, лошият и злият" легендарните "Имало едно време в Америка", "Недосегаемите" и изящният "Малена", както и криминалният сериал "Октопод", новите продукции "Джанго без окови" и "Най-добрата оферта", за пореден път показватфиното творчество на Енио Мориконе и неизчерпаемите му запаси с вдъхновение.
На въпроса коя емоция се пресъздава най-трудно със средствата на музиката авторът е категоричен, че това е любовта. За себе си казва, че музиката е неговото житейско призвание и не гледа на работата си като на грандиозен успех. Добавя, че е повече от нетърпелив за срещата си с българските музиканти от оркестъра и хора на Класик ФМ и вярва, че заедно ще поднесат великолепен коледен подарък на българската публика на 10 декември.
За спектакъла в България, Маестрото пристига с международно признатите имена на музикалната сцена Сузана Ригачи, Роко Дзифарели и др. Близо 200 български музиканти също ще участват в концерта на 10-ти декември, 2013 г. в зала Арена Армеец, София, организиран от Ивент Зона.
Билети за събитието може да намерите на сайтовете на Tixgate и Ticketsbg, както и на касите на Easy Pay в цялата страна и каса „Кантус Фирмус” в зала „България”. Билетите са на цени между 60 лв. и 200 лв.