Доган бил потиснат след нападенето на Октай

В понеделник е поредното засдедание по делото срещу Енимехмедов

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган бил потиснат след като бургазлията Октай Енимехмедов насочи газов пистолет към него през януари тази година по време на конференцията на партията. Това е заключението на психиатъра доц. Игнат Петров, който лично посетил Доган, за да го прегледа.

Той е назначен за вещо лице по делото срещу Октай Енимехмедов. "Да, прегледах състоянието на Ахмед Доган. Потиснат е. Не мога да разкривам повече подробности. Предал съм експертизата в съда", каза доц. д-р Игнат Петров, светило в областта на геронтопсихиатрията и депресивните състояния.

Досега Доган не се е явява в съда, защото през октомври представи болничен лист, издаден от психиатъра д-р Ева Стефанова към МБАЛ "Лозенец" (известна като Правителствена болница). Помоли да бъде заличен като частен обвинител. Не желае да дава и свидетелски показания по здравословни причини, но магистратите отказват да уважат това искане, пише в. "24 часа".

На последното заседание е назначена психиатрична експертиза на Ахмед Доган, за да се прецени дали той може да се яви и да бъде разпитан.

Освен личен преглед съдът му е поставил задача да проучи документацията в болница "Лозенец", където е диагностицирано заболяването на Доган. Оказва се, че той още страда, но доц. Петров не посочва причината за депресията му.

Експертизата на доц. Петров за здравословното състояние на Доган вече е в съда. В понеделник е поредното засдедание по делото срещу Енимехмедов. Обвиняемият за пране на пари Христо Бисеров също е свидетел, но още не е разпитван. От депутатите на ДПС показания са дали Лютви Местан, Рамадан Аталай и Мустафа Карадайъ.