Нови медали за танцьорите от клуб "Поморие"

Спорт

29-11-2013, 09:15

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Разширяват ОДЗ „Детелина” в Поморие с общински пари

При младежите малко не достигна на Добри Петров и Лора Трендафилова да се класират на полуфиналите на международния турнир.

Златни и сребърни медали завоюваха малките танцьори на спортен клуб "Поморие" от двата турнира, които се проведоха в Русе през тази седмица. Началото бе дадено със зоново първнество за всички танцови възрасти от класовете Д, Ц и Е. Шампиони при деветгодишните станаха Давид Абрашев и Марта Долгушина, които взеха и златото в стандартните танци на международния конкурс. Само на крачка бяха и от първото място в латино танците. Борис Савов и Карина Венева заеха 5-то място на зоновия турнир и същото място на международния турнир в балните танци.

В клас 11Д златото и среброто отново станаха притежание на деца от КСТ "Поморие". Иван Иванов и Ивон Дерменджиева не просто спечелиха първото място, но и повториха успеха си сред  чуждестранната конкуренция в стандарта. Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбова се закичиха със среброто и бронза в латиното.

Двойката Кристиан Диамандиев и Десислава Трифонова показа много добро ниво и се класира на 7-мо място при юношите старша възраст латиноамерикански танци. При младежите малко не достигна на Добри Петров и Лора Трендафилова да се класират на полуфиналите на международния турнир.