Продължава конференцията на ресурсните центрове в Пловдив

Животът

30-11-2013, 09:25

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В края на форума професионалната общност ще приеме единно становище по някои важни термини и тяхното разположение в практиката

И днес в Пловдив продължава започналата вчера национална конференция „Седем години ресурсни центрове - гаранция за равен достъп до образование”. В проявата участват зам.-министърът на образованието Мукаддес Налбант и председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева.

На срещата присъстват евродепутати и народни представители от Пловдив. Във форума се се включиха и представители от най-големите организации на хората с увреждания, специални и общообразователни училища, детски градини, социални центрове, студенти и доброволци.

В края на конференцията професионалната общност ще приеме единно становище по някои важни термини и тяхното разположение в практиката: профил на ресурсен учител, включващо обучение и специални образователни потребности. С академични доклади участват проф. дпн Дора Левтерова-Гаджалова и проф. дпн Владимир Радулов, които са едни от водещите български учени в сферата на специалната педагогика.