Пантеонът с номинация в кампанията "Място в сърцето"

Мисия Бургас

03-12-2013, 15:47

Снимка:

Burgasutre и myastovsarceto.bg/

Автор:

Ния Русалиева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Армагедон в Бургас (СНИМКИ)

Инициативата има за цел чрез дарения да се ремонтират емблематични места в 12 града

Пантеонът в Морската градина, Регионална библиотека и сградата на общинската администрация на "Александровска" 26 са трите места от Бургас, които до момента са предложени да участват във втория етап от кампанията "Място в сърцето".

Инициативата се организира от фондация "Работилница за граждански инициативи". Тя стартира в началота на октомври и има за цел, чрез набирането на дарителски средства да възстанови, ремонтира или реновира символни места в 12 града.

"До момента има 52 номинации на обществени сгради, места за срещи и културни локации, паркове и символни паметници, свързани с историята и живота на градовете. Сред предложенията са Старата часовникова кула в Сливен, Паметникът "Самарско знаме" над Стара Загора, Старата гимназия в Кърджали", обясниха от местната администрация.
Една от интересните номинации е свързана с облагородяване на средата около Старият бряст в град Сливен. Дървото-символ на града преди по-малко от месец спечели в националния конкурс "Дърво с корен 2013" и беше избран да представи страната ни в престижният конкурс "Дърво на Европа 2014".
Вторият етап, в който могат да се дават предложения за номинации, ще приключи в края на януари догодина. Идеите се събират в сайта на кампанията - тук.