Лъснаха далаверите на червена зам.-министърка

Заместничката на Адемов в социалното с далавера за милиони

Тези дни се появи поредната гнойна пъпка по лицето на псевдо моралното управление на уж забравената и не толкова морална коалиция между БСП и ДПС.

Стана ясно, че настоящата зам.-министърка на социалното от квотата на БСП – Росица Янкова, бившата Стелиянова, в качеството си на директор на Агенция по заетостта през 2010г. е облагодетелствала с 15 милиончета близки до нея фирми. Парите са усвоени по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Да бъдем точни,  уговорената схема е за 15 милиона, а усвоените са „само“  5.

Живи да ги ожалиш. Проектът спрян, нередностите установени, а къде са парите? ДАНС, прокуратура, Цацаров?

Напомняме, че Янкова стана изпълнителен директор на Агенцията по заетостта по времето на ГЕРБ и пак тогава си тръгна по „лични причини“, но след като тогавашният зам.-министър Красимир Попов бе уволнен, затова, че Агенцията по заетостта не плаща по схемите „Аз мога“ и „Развитие“...

Да не забравим, че преди да я спуснат при Адемов, Янкова като „достоен професионалист“ дълго време стоя при безработна, след което се превърна в горд изпълнителен секретар на КНСБ.

Ето накъде са се запътили да „връщат“ България.  Не на хората, а на Батко, Братко и добре познатите обръчи от фирми около партиите – мастодонти. А дали избраницата на ГЕРБ сега не е избраница на БСП, за да потекат милионите в правилната посока? За пореден път се доказа, че в политиката няма цвят, а само фасада. Едни стават още по-богати, за сметка на онеправдания българин, затягащ още една дупка на колана си.

Но, поне едва ли има нужда да се притесняваме, че за в бъдеще ще крадат пак пари от Европа. Защото просто Брюксел отново ще ни врътне кранчето. А нека овчият ни съгражданин си чака повишение на минималната заплата и декодери за телевизия. И разбира се пустото размразяване. Ама не на социални разходи, а на потоци, които знаем кой управлява и към кого са насочени.

Това е само началото на серия разкрития и публикации на Bulgariautre.bg по темата.