Изчезна ключов свидетел по делото "Гранити"

Тодор Стамов-Малкотърновския, един от приближените на Митьо Очите, трябваше да разкаже за отношенията си с убития

Един от ключовите свидетели по делото "Гранити" за убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов е изчезнал, стана ясно в съда днес.

Тодор Стамов-Малкотърновския, който бе един от приближените на Митьо Очите в близкото минало, трябваше да разкаже пред магистратите за отношенията си с убития Стоян Стоянов.

По данни на полицията Малкотърновският е изнудвал Стоянов за пари, тъй като бизнесменът живеел с бившата съпруга на Тодор Мария и възнамерявал да се ожени за нея, пише "24 часа".

В деня на отвличането на Стоянов - 6 март 2007 г., Малкотърновския, който по това време излежава присъда за побой и рекет, се намира в домашен отпуск, припомниха адвокатите на петимата подсъдими.

Именно те настояха Малкотърновския да бъде разпитан в съда, но издирването му на няколко адреса в страната не дало резултат.

Днес следобед делото продължава с разпит на още няколко човека, между които и служители на фирма "Гранити".

Подсъдими за убийството на Стоян Стоянов са петима варналии. Бившият частен съдебен изпълнител Галин Костов и ексшефа на Агенцията по държавни вземания Станислав Михайлов /който се издирва вече пета година/ са обвинени като поръчители на убийството.

Те наели за посредници Стоян Колев и Нено Стоянов, които пък уговорили Стоян Петров и Манол Хаджиев  /убит по-късно/ да ликвидират бургаския бизнесмен. Според обвинителия акт мотив за убийството станал спор за терен вблизост до базата на фирма "Гранити" в Бургас, която Стоянов първоначално поискал да купи от Галин Костов и Станислав Михайлов, но се отказал заради прекалено високата цена.