Ердоган събуди спомен за зловещо предсказание: България се цепи "без пушка да пукне"

Животът

13-12-2013, 13:49

Снимка:

Интернет

Автор:

Екип на Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ердоган ядоса София и Атина

Декларация на ГЕРБ по повод изказването на турския премиер

Политици в затворите, възход за страната и жена-премиер са част от предсказанията на пророчица Слава Севрюкова

Едно непремерено изказване на турския премиер Реджеп Таип Ердоган на предизборен митинг в град Кешан разбуни духовете на Балканите. Изпаднал в националистическа еуфория, Ердоган каза, че Тракия е важна част от Турция и продължи: "Тракия е също Солун, Комотини и Ксанти. Това е Кърджали и Вардар. Ако отидем малко по-нататък, част от нея са Скопие, Прищина и Сараево."

Тези изказвания предизвикаха острите реакции на Гърция, България и Македония, които предупредиха турската страна срещу изказването на подобни тези.

Покрай цялата тази история, някои издания в страната за пореден път припомниха едно позабравено пророчество, направено от не дотам известната, но оказала се изключително проницателна пророчица Слава Севрюкова. Нейното име е на практика неизвестно в страната през комунизма. Въпреки това, в момент, когато хиляди хора се тълпят пред дома на Ванга, самата петричка пророчица признава, че леля Слава, както тя я нарича, има изключителна дарба надминаваща дори нейната. Самата Слава Севрюкова по това време работи основно за науката като помага на учени от БАН в разгадаването на структурата на атома и с удивителна точност описва невидими и за най-мощния тогава микроскоп детайли.

След рухването на тоталитарния режим през 1989 година, пророчицата добива по-широка популярност. Оттогава в медийното пространство периодично се припомня и едно от най-страшните й пророчества. През 80-те години на миналия век пред ограничен кръг хора, Слава Севрюкова казва, че ще се направи опит части от Североизточна и Югоизточна България да бъдат откъснати по мирен път в началото на 21-ви век. Според ясновидката опитът в северната част на страната няма да успее, но за онова, което ще се случи в Югоизточна България, казва дословно: "Виждам как без пушка да пукне, по мирен път ще се отцепят към съседната нам югоизточна съседка". Пророчицата не е дала точен времеви отрязък, когато тези катастрофални събития ще станат факт, но е била категорична, че това ще се случи когато България е вече пълноправен член на Европейския съюз. Според свидетели на изреченото преди 30-тина години пророчество, според Слава Севрюкова в този изключително тежък за България момент, страната ни ще получи изненадваща подкрепа от Сърбия. Според свидетели на предсказанието, пророчицата е смятала това за неизбежно. По думите й, страната ни има да изкупува лоша карма, заради гоненията срещу богомилите.

И тук идва още по-интересната част от предсказанието. Според нея, това събитие ще сложи край на разпада на държавата, след отцепването на територия народът ни ще се мобилизира и България бавно, но сигурно ще тръгне нагоре. Нещо повече – тя вижда жестоко възмездие за всички, управлявали страната дотогава, като по думите й хора, които са били на власт, ще бъдат натикани по затворите.

Интересни  са и теориите относно евентуалното време, когато това ще се случи. По непотвърдени данни, Слава Севрюкова е казала, че 14 правителства ще се изредят във властта от 1990 година, преди това да се случи. Други пък твърдят, че предсказанието се отнася за 2017 година. И тук трябва да се отбележи, че настоящият кабинет на премиера Пламен Орешарски е именно 14-тото от началото на прехода, а четиригодишният му мандат изтича през 2017 година.