47 нови влака от утре

Мисия

14-12-2013, 16:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

БДЖ вкарва ново разписание

Нови 47 влака пуска от утре БДЖ. Те ще пътуват по различни направления в страната. Подобрени са връзките между влаковете в отделните гари, увеличена е честотата им на движение, както и броят на спирките на бързите влакове, съобщиха от компанията.

Допълнителни влакове ще пътуват между Стара Загора и Карлово, между Пловдив и Карлово и от Стара Загора за Пловдив. За подобряване на връзките между влаковете в отделните гари ще се движат допълнителни влакове между Царева ливада и Габрово за връзка с влаковете за Горна Оряховица и Дъбово.

Два влака, които пътуват между Царева ливада и Стара Загора, вече ще се движат между Горна Оряховица и Стара Загора. Шест влака, които пътуват между Варна и Карнобат, вече ще се движат по удължен маршрут между Варна и Бургас. По този начин е създадена директна връзка на населените места от общините Руен и Сунгурларе с Бургас. Това са само част от промените.

В новото разписание на влаковете няма железопътни участъци, в които да е преустановено обслужването с железопътен транспорт.

През 2014 г. националният железопътен превозвач увеличава обема на превозите с железопътен транспорт. Превозът на пътници ще се извършва с общо 606 влака, от които: 24 международни бързи влака, като 14 от тях ще се движат само през летния сезон, 79 бързи влака - като 8 от тях са със задължителна резервация, 148 пътнически влака и 355 крайградски пътнически влака.